Özbekistan Vizesi

Özbekistan Vizesi 

Özbekistan Vizesi

Özbekistan seyahatinde bulunacak olan yabancı ülke vatandaşları (Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Ermenistan, Azerbaycan, Beyaz Rusya, Gürcistan, Kırgızistan ve Moldova hariç) bu ülkeye olan seyahatleri öncesi Özbekistan vizesi almaları gerekmektedir. Özbekistan ile Türkiye arasında karşılıklı olarak vize uygulaması bulunurken, sadece Türkiye Cumhuriyeti diplomatik pasaport sahibi vatandaşlarımız 180 gün içerisinde 90 gün kalma koşulu ile Özbekistan vizesi işlemlerinden muaf olacaklardır. Yeşil pasaport ve hizmet pasaportu bulunan Türkiye vatandaşları bu ülkeye olan seyahatleri öncesi Özbekistan vizelerini almış olmaları gerekmektedir. Yine Özbekistan seyahatinde bulunacak olan yabancı ülke vatandaşlarını yakından ilgilendiren bir diğer konu ise Özbekistan kapı vizesi uygulamasıdır. Özbekistan Türkiye vatandaşları için kapı vizesi uygulaması bulunmazken, seyahatinizi riske atmama adına vizelerinizi önceden Özbekistan Türkiye Konsolosluklarından almanızı öneriyoruz. Özbekistan vize işlemleri için şirketimiz size yardımcı olacaktır.

Türkiye Vatandaşları Özbekistan vizesi için başvurularını direk olarak; Özbekistan Türkiye temsilcilikleri olan Özbekistan Konsolosluğu İstanbul vize bölümü, Özbekistan Büyükelçiliği Ankara vize bölümüne gerçekleştirebileceklerdir.  Özbekistan Konsolosluğu şahsi vize başvurularını kabul ederken aynı zamanda Özbekistan vizesi için başvurularınızı şirketimiz aracılığı ile de gerçekleştirebilirsiniz. Challenger Tours; Özbekistan vize işlemleri için sizin adınıza çalışmalar yürütmesi ile şahsi başvuru yapmanıza gerek kalmadan vizelerinizi almanızı sağlayacaktır.

Devamını Oku >>>>  (read more)

Özbekistan Turistik Vizesi İçin Gerekli Evraklar

 

Özbekistan turistik vize, Özbekistan'a kısa süreli seyahat düzenleyecek olan vatandaşlarımızın alması gereken bir Özbekistan vizesi kategorisidir. Özbekistan turist vizesi ile yabancı vatandaş Özbekistan'da ticari bir faaliyet yürütemez, Özbekistan' da çalışamaz, toplantı, fuar ve konferans gibi etkinliklere katılamayacaktır. Özbekistan turist vizesi kısa süreli bir vizedir. Özbekistan turist vizesi maksimum 90 gün olarak verlirken, ilk Özbek turist vizesi için başvuru yapılması halinde ise kısa süreli bir vize alınacaktır. Özbekistan turistik vize işlemleri 1 - 2 hafta içerisinde sonuçlanmaktadır. Özbekistan turistik vizesi işlemlerine bu ülkeye olan seyahat tarhinizden en az 10-15 gün önce vize başvuru işlemlerine başlamalısınız. 

Özbekistan Turistik Vize müracaatı için Özbekistan Vize Başvuru Formu doldurulurken dikkat edilmesi gereken bazı durumlar vardır. Başvuru Formu’nun dikkatli ve eksiksiz doldurulmasına ve formda beyan edilen bilgilerin seyahatin gereklerini kanıtlayıcı belgelerle desteklenmesine özen gösterilmelidir. Şirketimize 10-15 gün önce Diplomatik pasaportunuzun sıkan (scanner) edilmiş fotosu, çalışdığınız şirketten belge ğondermeniz gerekecektır, diğer gereken işlemleri şirketimiz yapacaktır.